Představení ŠMAKOUNA + RECEPT!

24. února 2016 v 17:12 | simonka |  FoodandTraining
Ahoj všem, co mě právě čtete!

Dneska jsem byla od rána ve škole a zhruba před hodinkou jsem se dostala domů. Už toho mám plné zuby, ale ten poslední semestr snad uteče jako voda. Smějící se Mám rozepsaný článek o studiu na vysoké škole, ovšem kdy ho dopíši, toť otázka. Začala jsem s ním včera na praxi, tak se mi snad podaří jej zítra dopsat. Usmívající se Myslím, že by Vás to mohlo zajímat, případně namotivovat k dalším studiím. Mrkající No uvidíme...


Tento článek však není povídací, nýbrž spíše recenzního charakteru. V poslední době jsme si s mužem hodně oblíbili produkty Šmakoun od výrobce Adler Proteiner. Já jsem o Šmakounovi věděla už dříve, ale nikdy mě nákup nijak nelákal. Vlivem doby, a hlavně asi instagramuSmějící se, jsem si řekla, proč nezkusit něco nového... Tak jsem s odhodláním vyrazila do obchodu.



Hned na úvod musím říci, že tyto produkty nepatří mezi nejlevnější. Rozumějte - za ty penízky byste pořídili mnohem levnější suroviny a uvařili podstatně levnější jídlo. Šmakouna se nejvíce vyplácí kupovat, když je v akci. Pořád to je celkem dost peněz, ale v akci stojí mnohem méně než běžně. Když jsem kupovala Šmakouna poprvé, tak právě v akci byl. Tak jsem to riskla a nakoupila ho kvanta. Smějící se Naštěstí mi moc zachutnal, takže to vůbec nebyla zbytečná investice.

K popisu jednotlivých druhů. Na internetových stránkách se píše, že existuje celkem 15 druhů Šmakouna. Vyrábí se Šmakoun - přírodní aroma, mexiko, uzený, hlíva ústřičná (to jsou ty na slaný způsob), meruňka, švestka se skořicí, brusinka a goji (na sladký způsob). Dále Adler Proteiner vyrábí pasty jako lískooříškový, kokosový nebo pomerančový krém. Můžete sehnat i tzv. proteinovou šišku, či karbanátky, párky a gastro plátek. Šmakoun začal vyrábět i těstoviny, které prodává pod názvem Štíhlé nudle.

Já osobně nemám zkušenost se všemi zmíněními typy. Pravidelně plním lednici Šmakounem - přírodním aroma, mexico, hlívou ústřičnou, švestkou se skořicí, NOVĚ meruňkou a lískooříškovým krémem. Nesmím opomenout Štíhlé nudle, které jsem si v poslední době obvzlášť oblíbila! Usmívající se

Předpokládám, že produkty výrobce Adler Proteiner zná v dnešní době každý. Jedná se o produkty zdravé výživy, vhodné pro vegetariány. Já osobně vegetarián nejsem, ale, jak říkámm, přišly mi moc k chuti, a když není chuť na maso, vím, po čem sáhnout. Nejsou vůbec tučné, plné sacharidů, jsou vyvážené tak, aby splňovaly normy zdravého životního stylu.

Jakožto milovník Šmakouna jsem si pro Vás připravila recept, který je opravdu banální a zvládne ho naprosto každý. Vymyslela jsem si ho sama, ale třeba to někdo již zná. Záleží jen na Vaší fantazii a co máte doma v ledničce...

Šmakounovy štíhlé nudle podle Simony Růžičkové

1 Šmakoun štíhlé nudle
1/4 cibule
1/4 kukuřice v plechovce
1 mozzarella
1-2 vejce
3-5 plátků vysokoprocentní šunky (nemusí být)
kolečko šmakouna (nejlépe mexico, ale i přírodní aroma je dobré, když se ochutí, nebo hlíva ústřičná)
cherry rajčátka (množství dle libosti)
koření: sůl, červená paprika, kari,... záleží, co máte rádi, a vždy jen trochu, pozor, ať nepřesolíte Mrkající

Postup:
Nakrájíme cibulku na malé kousky a orestujeme na pánvi. Přidáme nakrájeného šmakouna, šunku, kukuřici, rajčátka, restujeme, přidáme štíhlé nudle, vyklepeme vajíčko/a a přidáme mozzarellu. Okořeníme, orestujeme, sundáme z pánve a podáváme! Dobré je posypat na závěr ještě parmazánem - na ozdobu! Mrkající

A jak to vůbec vypadá?




Dobrou chuť přeje, Simona Růžičková
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama