Lehký borůvkový koláč z ovesných vloček s tvarohovým krémem

10. března 2016 v 12:07 | simonka |  FoodandTraining

Dobré dopoledne, čtenáři a zájemci o zdravý životní styl,

včera jsem se činila a upekla zdravou mňamku. Byla to moje premiéra a doma to sklidilo velký úspěch. Po koláči se jen zaprášilo a vypadá to, že dneska budu dělat nový. S vyplazeným jazykem To mě hrozně těší, když se něco tak moc povede! Hrozně hezký pocit... No dost juchání a pojďme se podívat na recept.

Borůvkový koláč z ovesných vloček s tvarohovým krémem



Co potřebujete:
150g ovesných vloček
1 a půl bílého jogurtu (nebo ovocného, já zapomněla v obchodu koupit bílé jogurty, k mé smůle doma žádné nebyly, tak jsem zdělala jeden větší, ovocný, lesní směs, kde byly i borůvky!Smějící se)
2 vejce
50g strouhaného kokosu
1 nastrouhané jablko
2 lžíce medu
skořice
perníkové koření
1 lžička prášku do pečiva
trochu vody pro lepší konzistenci

Postup je velice jednoduchý, všechny ingredience smícháme ve větší misce, ale POZOR vajíčka oddělíme žloutky od bílků. Žloutky přidáme do směsi, bílky vyšleháme a poté postupně přimícháváme. Vzniklou směs vložíme do předem vymazané dortové formy a dáme péct při teplotě asi 180 stupňů na 20-30 minut. Jako vždycky, záleží na typu Vaší trouby.
Jakmile je korpus hotov, necháme jej chvíli vychladnout...

Zatímco korpus chladne, připravíme si tvarohový krém ze dvou vaniček odtučněného tvarohu a odměrky proteinu (já použila vanilku, ale rozhodovala jsem se, jestli nedám čokoSmějící se). Pokud nedisponujete proteinem, nevadí, použijte jiné sladidlo jako např. med, stévii,... Do směsi jsem přidala ještě kakao. Tento krém tvoří horní vrstvu našeho koláče, proto směs namažeme na téměř vychladlý korpus.
Korpus poté ozdobíme dle fantazie. Jelikož v názvu stojí "borůvkový koláč", jednala jsem tedy následovně. Smějící se Hlavně jsem jiné ovoce neměla doma po ruce. Banány nějakou záhadou došly (zrovna, když chci péctŠlápnul vedle), jablka se mi k tomu nehodily. Vyhrály borůvky. Tak jsem teda na závěr koláč jimi posypala a nešetřila jsem ani kokosem a kakaem. Dort jsem nechala v ledničce trochu ztuhnout, aby se krém neroztekl.

No a výsledek byl následující. Mohla jsem si s tím více pohrát, více to nazdobit, já vímSmějící se, ale včera jsem měla trochu hektický den. moc jsem nestíhala, a to jsem ze školy přijela relativně brzo, protože odpadla logistika! (Haha, to byl docel zajímavý příběh...Smějící se viz dole)



No, středa byla fakt zajímavá. Normálně ve škole bývám od devíti do jedné, mám psychologii, dvouhodinovku managementu, potom hoďku volno (měla by to být němčina, ale docházka dobrovolná, takže pauza na obědMrkající) a logistiku. Tak si tak sedím ve škole, obědvám hovězí s rýží a brokolicí a očekávám hovor. Hypnotizuju telefon a nic. Ve třičtvrtě na 12 si zajdu před školu na cigaretu a píšu spolužačce, kdy přijedou na logistiku. Odpověď už znáte... Logistika NENÍ. Odpadla. Haha. Na změnách v rozvrhu to nebylo, protože to říkal na hodině minulý týden. No jo, jenže to bych nesměla být já, abych na to nezapomněla. Jsem to ale hlava děravá. Takže jsem si počkala ve škole 45 minut úplně zbytečně. Nevadí. Stay student.Smějící seMrkající

Jinak, co se týče toho očekávaného hovoru. Jak jsem psala v jednom ze svých článků, začínám se poohlížet po nějaké té práci. Přeci jen škola už pomalu končí a další studium plánuji už jen distanční formou. Posílám tedy životopisy jak divá, haha to berte trošku s nadsázkou, abyste si nemysleli, že beru úplně všechnoSmějící se. Mám nějaké požadavky, to je snad samozřejmé.Mrkající Předevčírem mi muž poslal životopis do kutnohorského Foxconnu na docela slušnou pozici, nebudu zatím prozrazovat, a včera se mi ozvali, že by mě chtěli pozvat na pohovor. Domluvila jsem se s nimi na úterý, tak uvidíme, jak to dopadne. Docela mi na tom záleží, tak mi držte palce.Mrkající Byla by to dobrá zkušenost pro další rozvoj kariéry...

Jej, jsem se nějak rozpovídala... Zítra odjíždíme s miláčkem na prodloužený víkend, kam, prozradím až po návratu. Ať se máte na co těšit!S vyplazeným jazykem Já se těším moc, máme to zamluvené už asi měsíc. Bude to vážně paráda!

Pravděpodobně se ozvu až v pondělí, nevím, zda budu schopna předpřipravit nějaké články, čas je momentálně to, co potřebuji zoufale. A to si vše pěkně plánuji, poslušně hlásím!Smějící se Je toho teď nějak hodně. Ale na INSTAGRAMU budu aktivní po celou dobu dovolené. Tak pokud jsi ještě nehodil/a follow, na co čekáš.S vyplazeným jazykemTak Vám chci popřát hezký víkend, využijte jej efektivně. A v pondělí se těším.

S pozdravem, Simona Růžičková
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 mylifeadele mylifeadele | 11. března 2016 v 10:34 | Reagovat

Ten kolac vypada saakra moc dobre^^ ale z vlocek nic nedelam, jednou sem se pokousela taky myslim o nejakej kolac a nedopadlo to moc dobre:D Od ty doby sem na ne nesahla:D
A drzim palce s tou praci!^^ At ti to vyjde:) a uzijte si krasny vikend^^

2 Lucka Lucka | E-mail | Web | 13. března 2016 v 11:54 | Reagovat

Tak ten vypadá krásně. :-) To se nedivím, že se po něm zaprášilo, parádní práce... Borůvky bych si taky dala, budu si je muset někde sehnat. :-D To s tou prací zní opravdu dobře, ve Foxconnu bys to měla určitě dobré, i kdyby jen jako start kariéry. :-) Snad sis víkend na tom tajemném místě užila, že by nějaký wellness?

3 Joina Joina | Web | 14. března 2016 v 14:23 | Reagovat

Téda korpus z ovesných vloček vidím asi poprvé. Ale vypadá to hodně lákavě a v létě bych to zkusila udělat :)  
Jsem zvědavá kam jste jeli na prodloužený víkend, určitě jste si to užili. No to já jsem už 9 dní doma a budu ještě do konce týdne, z duvodu nachlazení a na nic nemám nálada, nojo, je to hruza.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama