Dýňová polévka

1. října 2016 v 14:34 | simonka |  FoodandTraining
Dobré odpoledne, čtenáři,

dneska je venku opravdu nádherně, že? Minimálně u nás, v Kutné Hoře, je jasno a přes dvacet stupňů. Přesně to jsem potřebovala:) Ale večery jsou už poměrně chladné, no jo, podzim se blíží kvapem... Z toho důvodu jsem včera v podvečer uvařila dýňovou polévku, která k podzimu prostě patří. Byla to moje premiéra a musím říct, že se opravdu povedla. I přítel chválil a to je velmi náročný strávník!:D Protože její příprava je strašně jednoduchá, a protože v bille právě mají dýně hokkaido cenově zvýhodněné, rozhodla jsem se s Vámi podělit o recept. Určitě si moc pochutnáte!

Dýňová polévka z dýně Hokkaido


Co potřebujete:

1 dýni Hokkaido
1 středně velkou cibuli
sůl, pepř, petrželku, chilli
vodu
smetana ke šlehání/mléko

Už teď si můžete všimnout, že k přípravě tohoto lahodného pokrmu si musíte opatřit pouze dýni, neboť koření a mléko či smetana, často tvoří základ každé domácnosti.
Nejprve oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno a orestujeme na malém množství olivového oleje. Restujeme do té doby než cibule "zesklovatí". Mezitím nakrájíme dýni na menší kousky, potom chvíli restujeme společně s cibulí. Zalijeme vodou a osolíme (spíše málo). ZDE POZOR - na povrchu by měly kousky dýně plavat, nesnažte se vše ponořit pod vodu. Nevytvořili byste potom tak správnou konzistenci polévky. Dusíme zhruba 10-15 minut. Ve fázi, kdy je dýně již měkká, vezmeme do ruky tyčový mixér (já použila nástavec na pyré a mohu jej vřele doporučit) a kousky rozmixujeme. Dle chuti polévku osolíme, opepříme, kořeníme chilli. Přidáme dvě lžíce smetany ke šlehání nebo polotučného mléka a zamixujeme.
Při servírování ozdobíme polévku smetanou/mlékem, s pomocí malé lžičky vytvoříme cokoliv, co nás napadne a připadá nám hezké. Záleží čistě na Vaší fantazii:) Zdobení může být dokonalejší i díky petrželce, apod. Zde se fantazii meze nekladou.

Polévka je uvařená a nyní si nechte chutnat. Doufám, že si ji zamilujete stejně tak, jako já. Pokud polévku děláte doma pravidelně, napište do komentáře, jak Vám chutná, zda do ní přidáváte ještě nějaké ingredience,... všechny komentáře si ráda přečtu a třeba se i poučím.:)

Mějte se krásně, hezký víkend přeje,
Simona Růžičková
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama